Pohjoinen kulttuurivirta sivustolle

Pohjoinen kulttuurivirta tekee pohjoista kulttuuria näkyväksi. Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen tuottama kanava haluaa tuoda pohjoisen näkökulman kulttuurin sähköiseen mediakentään. Kanava on sitä parempi, mitä enemmän kulttuuritoimijoita on mukana. Kohderyhmänä kanavalla ovat kulttuurista ja sen ilmiöistä kiinnostuneet ihmiset missä vain.

Oulun juhlaviikkojen 10-vuotislähetyksinä elokuussa 2020 alkaneet suorat kulttuurilähetykset saivat jatkoa syksyllä 2020 ja ovat jalostuneet Pohjoinen kulttuurivirta -kanavaksi. Pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää kanavasta pohjoisen kulttuuriväen yhteinen ja moniääninen media, joka tuo näkökulmamme kulttuuriin esille tasaveroisena muun maailman kanssa. Pohjoinen kulttuurivirta on olennainen osa yhdistyksen Delta Life -projekteja, jotka kuuluvat Oulu2026-ohjelmaan. Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Kanavapäällikkö on Delta Lifen taiteellinen johtaja Jukka Takalo.

”Pohojosen telekkari” on syntynyt paikkaamaan sähköisen kulttuurimedian alueellisia aukkoja. Se kertoo pohjoisesta kulttuurista ja taiteesta, antaa pohjoisen näkökulman kulttuurista kumpuaviin keskustelunaiheisiin. Se on laadukas, se vaanii ja vaalii korkeatasoista kulttuurisisältöä. Pohjoinen kulttuurivirta on rohkea, kipupisteitä kaihtamaton kulttuurihierontalaitos journalistisella otteella. Kanavan taidesisällöissä on vähintään ammattilaisuuden potentiaalia.

Kanavan konseptointia ja ohjelmaformaatteja kehitetään jatkuvasti. Rahoitusta kanavalle haetaan mm. hankkeista, avustuksista ja yritysyhteistyöstä ja kanavan toimintaa laajennetaan rahoituksen kehittymisen mukaisesti.

Katso kanavan esittelytilaisuus 16.3.2021 Youtubesta.

Tarjoa sisältöä tai ideoita, ota yhteyttä
Pia Alatorvinen
pia@nulloulunjuhlaviikot.fi
p. 044 7232 676