Delta Life – Kaupunki syntyy suistoon

Osallistumme Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkiohjelmaan Delta Life – Kaupunki syntyy suistoon -projektilla.

Delta Life on monitaiteinen, kansainvälinen kokonaisuus, jossa tutkitaan kaupungin ja kulttuurin syntyä vesireiteillä vaaroilta valtamerille ja tehdään sitä näkyväksi. Tutkimusmenetelminä ovat kulttuuritapahtumat, taiteen keinot, myös tieteen tutkimustuloksia hyväksi käyttäen.

Delta Life – Kaupunki syntyy suistoon voidaan jakaa kolmeen osaan:

  1. Matka 2021–2025: taidetta, kulttuuritapahtumia, suoria lähetyksiä, digitaalista mediasisältöä vesireiteillä ja suistoissa, yhdistävänä tekijänä vesireitit, niiden vaikutus ihmisten elämänmenoon ennen, nyt ja tulevaisuudessa
  2. Oulun juhlaviikot 2026: Matkan aikana vesireiteiltä Oulu2026-alueelta ja Euroopasta kertyvä taiteellinen aines kohtaa ja esittäytyy Oulujoen suistossa elokuussa 2026 Oulun juhlaviikoilla
  3. Maailmanrauha-spektaakkeli: kaupungin syntypaikalla, elokuun viimeisenä viikonloppuna, Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivuoden loppukesän huipentuma

Delta Lifen tekee näkyväksi Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan mediasisällöt. Meille media ei ole vain tiedonvälittämistä, vaan myös osa taiteellista sisältöä.

Nähdyksi tuleminen ja arvostaminen tukee paikallisia identiteettejä ja monimuotoista elämää. Delta Lifessa taiteen tekeminen tarkoittaa nähdyksi tulemista. Tätä vahvistaa Pohjoinen kulttuurivirta median keinoin. Kulttuurimme tulee nähdyksi ja muistetuksi Suomessa, Euroopassa ja maailmalla.

Delta Life -kokonaisuuden käsikirjoittajana ja taiteellisena johtajana toimii muusikko, laulaja-lauluntekijä, kirjailija ja videotaiteilija Jukka Takalo. Delta Lifen toteuttavat Oulun juhlaviikot jäsenfestivaaleineen.

Jukka Takalo kajakissa laulaa mikrofoniin

Jokisuistojen deltat ovat vaikutteiden, kaupan, kielen ja geenien ikiaikaisia kohtaamispaikkoja. Kun vesireittien valtateiden vaikutteet kohtaavat, syntyy uutta. Syntyy liikettä, syntyy elämää, syntyy kaupunki. Syntyy kulttuuri.

#deltalife #elämystenelokuu #oulu2026

Delta Lifen virtaa:

Tulossa:

Pohjoisen kulttuurin näkyväksi tekevä kanava: Pohjoinen kulttuurivirta

Menneitä Delta Life -tapahtumia mm.

Suistokumppaneitamme mm.:

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

  • kumppanuudet, hanketoiminta: toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen, pia@nulloulunjuhlaviikot.fi, p. 044 723 2676
  • sisällöt ja konseptit: taiteellinen johtaja Jukka Takalo, jukka.takalo@nullkolumbus.fi, p. 040 513 3262
  • tapahtumatuotanto: tuottaja Anu Lähteenmäki, anu@nulloulunjuhlaviikot.fi, p. 044 333 5581

Jokivarsiprojektin juuret juontavat syksyyn 2016 Värikalliolle Oulujoen latvoille:

Lauluntekijä Hossassa from Takalonj on Vimeo.