Uutiset

Tapahtumasta spektaakkeliksi -seminaari 22.11.2021

Tapahtumasta spektaakkeliksi!
22.11.2021 kello 10–14.30, ravintola Rauhala, Mannenkatu 4, Oulu

Tervetuloa inspiroitumaan kokeneiden spektaakkelirakentajien kokemuksista. Puhujina John Wassell, Pirjo Yli-Maunula ja Matti Jykylä. Ilmoittaudu 16.11. mennessä.

OHJELMA:
10.00 aamukahvit
10.30 John Wassell, 30 years of outdoor arts (in English)
11.30 lounas
12.30 Pirjo Yli-Maunula, Maailma rakentuu yksityiskohdista
13.00 Matti Jykylä,”Valovoimaa”
13.30 Keskustelu, vetäjänä Samu Forsblom (in English)
14.00 Lähtökahvit

John Wassell, Walk the Plank: John Wassellin perustama Walk the Plank on ollut mukana rakentamassa festivaaleja ja kulttuuritapahtumia ympäri maailman. Vesielementti on ollut teatterilaivasta alkunsa saaneen yrityksen mukana koko ajan. Sen lisäksi Walk the Plankin repertuaariin kuuluu tulta ja valoa, suuria spektaakkeleja ulkona ja paikoissa, joissa ei ole valmiita rakenteita esiintymisille.
“Walk the Plank started with a ship and as one of the co-founders it’s fair enough to say that I’m very much at the helm of our amazing company with my fellow co-founder Liz Pugh. After 35 years in the outdoor arts business, I have theatrical spectacle coursing through my veins. My job is to ensure that we never tire of losing our thirst for creative risk and that we inspire new generations of artists and production managers to imagine the impossible, and then go and create it.”

Pirjo Yli-Maunula, Flow Productions:
Tanssitaiteilja, koreografi ja ohjaaja Pirjo Yli-Maunulan taiteellista ilmaisua ajavat paljaus, rehellisyys ja inhimillisyys. Puhumattomuuden kulttuurissa elänyttä Yli-Maunulaa on aina kiehtonut fyysinen ilmaisu, keinot ilmaista tunteita sanattomasti. Näyttämöteosten lisäksi Yli-Maunula on luonut useita immersiivisiä, paikkasidonnaisia teoksia, mikä onkin muodostunut hänen toimintansa keskipisteeksi. Yli-Maunula on luonut teoksillaan Varjakka, Torni, Secret Garden ja Hylky ovat erilaisiin paikkoihin vesitornista puutarhaoppilaitokseen kokonaisia uusia maailmoja, joiden tuhannet yksityiskohdat ovat täydellisyyteen asti mietittyjä.

Matti Jykylä, Suneffects
Matti Jykylä on Suneffects-suunnittelukollektiivin perustaja ja valotaiteilija. Hän on kuratoinut Lux Helsinki -valotaidefestivaalia, vastannut mm. Flow Festivaalin valo-, video- ja venuesuunnittelusta sekä työskennellyt lukuisten festivaalien, nykytanssiteosten ja valotaidetapahtumien parissa ympäri maailman.

Tilaisuus on osa EU:n maaseuturahaston rahoittamaa Pohjoinen kulttuurivirta -hanketta ja se järjestetään yhdessä Oulu2026:n kanssa.