Uutiset

Matka kohti kulttuuripääkaupunkia alkaa 12.6.2021

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys aloittaa matkansa kohti Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta. Yhdistyksen Oulu2026-hakukirjassa oleva projekti Delta Life juhlii jokivarsien, tiedon, taiteen ja ihmisten ikiaikaisten valtateiden ja kulttuurien törmäämisen tuloksia. Elokuussa 2026 Oulun juhlaviikkojen aikaan Oulujoen suistossa nähdään spektaakkelimainen huipennus, jota kokeillaan ja harjoitellaan tulevina vuosina. 12.6.2021 Matka Maakiseen Martinniemeen ‑lähetys on ensikokeilu jokivarsien ja reuna-alueiden elämän näkyväksi tekemisestä.

Pohjoisen kulttuurivirran suora lähetys Matka Maakiseen Martinniemeen 12.6.2021 kello 9–19 kuljettaa katsojat Kiimingin Alakylästä jokea pitkin meren rantaan asti. Matkan varrella tutustutaan kuohuviin koskiin ja luontoon sekä jokivarren asukkaisiin. Päivän aikana erilaisissa keskusteluissa on mukana taiteilijoita ja tieteilijöitä. Aiheina ovat mm. ympäristön tila ja veden laatu, jokivarsien kyläyhteisöjen elämä. Taiteilijat tuovat teemoja esille omien taiteenlajiensa keinoin. Luvassa on tanssia, kirjallisuutta, kuvataiteita ja monenlaista musiikkia.

Tapahtumaan voi osallistua verkossa tai paikan päällä. Lisätiedot Pohjoinen kulttuurivirta