Uutiset

Tv-tuotannoista tuohta ja elokuvista elinvoimaa

Kolme elokuvaa ja kaksi tv-tuotantoa ovat tuoneet pelkästään Oulun seudulle n. 3,5 miljoonaa euroa viimeisen kolmen vuoden aikana. Mitä tuotannon saaminen paikkakunnalle tarkoittaa kunnan elinvoimalle, yrittäjille, tuotantoyhtiölle, paikallisille ja Pohjois-Pohjanmaan tunnettuudelle?

Pohjoinen kulttuurivirta -kanava jatkaa lähetyksiä Oulaisten Kinokulmasta 1.12. klo 19-21. Illan lähetyksessä käsitellään sitä, millaisia vaikutuksia elokuva-ja tv-tuotannoilla on Pohjois-Pohjanmaan paikkakunnille. Lähetys on katsottavissa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan Facebook-sivuilta ja jälkikäteen myös osoitteessa www.pohjoinenkulttuurivirta.fi.

Illan juontaa omaehtoisesta elokuvatuotannosta vastikään väitellyt kulttuurituottaja Jetta Huttunen. Keskustelua käyvät Reetta Turula, elokuvakomissaari Pohjois-Suomen elokuvakomissiolla BusinessOulussa, Jukka Vidgren, Mutant Koala Picturesin tuottaja ja ohjaaja, Tapani Launonen, location scout ja elokuva-alan moniammattilainen ja Risto Alaheikka, Pyhäjärven kehitys Oy:n toimitusjohtaja.

Lähetyksessä nähdään myös Oulaisten Valovoiman syksyn kuvia, duo Henna Hannulan (haitari) ja Samuli Hannulan (viulu) esitys sekä Essi Rahjan lavarunoutta.

Lähetyksen tuottaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen Elämysten tapahtumamaakunta -hanke, joka saa rahoituksensa alueen kunnilta ja Euroopan maaseuturahastolta.

Kiinnostuitko kanavasta, onko sinulla ideoita jatkoon? Lisätietoja Pia Alatorvinen, pia@nulloulunjuhlaviikot.fi, p. 044 7232 676 tai Liisa Ronkainen, liisa@nulloulunjuhlaviikot.fi, p. 044 9783 932.