Uutiset

Ilmakitaran MM-kisojen tavaramerkki Oulun kulttuuritapahtumayhdistykselle

Ilmakitaransoiton MM-kisojen tavaramerkkiä hallinnoinut Oulun Musiikkivideofestivaalit ry myi tavaramerkin Oulun kulttuuritapahtumayhdistykselle tammikuussa. Kauppa astui voimaan 30.3.2020.

Ilmakitaransoiton MM-kisat ovat lähtöisin Oulun Musiikkivideofestivaalien lisäohjelmistosta. Tänä vuonna jo 25. kertaa järjestettävät maailmanmestaruuskisat ovat kuitenkin eriytyneet itsenäiseksi tapahtumaksi ja sitä järjestäväksi Airnest Productions Oy:ksi jo vuonna 2011. Oulun Musiikkivideofestivaalit ry on kuitenkin säilyttänyt tavaramerkin omistajuuden.

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys on omistanut Airnest Productionsin vuoden 2015 lopusta. Nyt tehtävällä kaupalla helpotetaan erityisesti ilmakitaran vientiä maailmalle. Erityisesti kansainvälisesti tavaramerkistä huolehtimisessa tarvitaan usein virallisia ja käsin tehtyjäkin allekirjoituksia. Omistajuuden yksinkertaistamisella tähdätään käytännön työn sujuvoittamiseen.

Molemmat yhdistykset ovat tyytyväisiä ilmakitara-brändin kehittymiseen. Erityisesti yhdistykset ovat sitoutuneita säilyttämään yhden Oulun kansainvälisesti tunnetuimmista tapahtumista syntysijoillaan. Ilmakitaran ja Musiikkivideofestivaalin yhteistyö jatkuu edelleen Oulun juhlaviikkojen sateenvarjon alla.

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys on elokuisia Oulun juhlaviikkoja koordinoiva yhdistys, jonka tehtäviin kuuluu myös Oulun ja laajemmankin alueen kulttuuritapahtumien kehittäminen mm. hanketoiminnalla. Oulun Musiikkivideofestivaalit ry on Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen jäsen. Muut jäsenet ovat Jazz20 ry, toiminimi Haavemylly, Oulun taiteiden yö ry, Flow Productions ry, Koiteli Elää ry ja Huutomerkki ry.